var QodeAjaxUrl = "https://food.webdraft.be/wp-admin/admin-ajax.php"
Specerijen waren in het verleden zeer waardevolle handelswaar vanwege hun smaak, geur en conserverende eigenschappen.
Landen en handelaren gebruikten specerijen zoals peper, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat om rijkdom te vergaren en internationale handel te stimuleren.
Het schenken van specerijen was een manier om vriendschap te sluiten, allianties te versterken en handelsrelaties te bevorderen.
Specerijen worden gebruikt om smaak toe te voegen aan allerlei gerechten.
Het schenken van specerijen kan worden geassocieerd met het delen van culinaire recepten en lekker genieten.
Specerijen kunnen worden gegeven om waardering, vriendschap of genegenheid uit te drukken.
Specerijen werden ook gebruikt voor hun medicinale eigenschappen en werden beschouwd als waardevolle hulpmiddelen bij de behandeling van verschillende aandoeningen.
Het schenken van specerijen kan dus worden gezien als een teken van zorg voor iemands welzijn.
Tevreden klanten zijn onze beste ambassadeurs. En die willen onze specerijen al eens cadeau geven.
Elke verpakking is reeds een klein cadeautje op zich.
Bijna alle geschenken – van de box met gin & tonic botanicals tot de cadeauverpakking voor saffraan – bevatten behalve heerlijke specerijen ook veel uitleg en recepten. Je maakt er elke foodie, van beginner tot ervaren chef, blij mee.
Topkwaliteit. Dat is wat we willen aanbieden. Als je eenmaal hebt ervaren hoe een emmer korianderzaad een ruimte kan vullen met een parfum van citrus en hooi, als je weet hoe fris een kardemompeultje kan smaken als je het tussen je tanden vermaalt, dan wil je geen vlakke smaken meer. Vooral niet bij specerijen, die net dienen om te prikkelen en smaken uit te breiden en te verdiepen.
Topblends. Dat is wat we zoeken. Een specerijen- en kruidenblend waarbij de som veel meer is dan de samenstellende delen. En daarvoor werken we graag samen met goede chefs. Zij koken dagelijks met onze specerijen. Zij komen vaak met een fantastische aanzet voor nieuwe blends, die wij dan finetunen en voor hen produceren.
Topproducten. Want er zijn meer smaakmakers dan specerijen alleen. Als wij op onze tochten een fantastische olijfolie tegenkomen, dan brengen we die mee. Als we een producent leren kennen die vers fruit omtovert tot heerlijk fruitconcentraat, dan verdelen we graag zijn producten.
Toprecepten. Dat is waar wij voor werken. Lekker eten. Eerlijk eten. Eten met smaak.
Tevreden klanten zijn onze beste ambassadeurs. En die willen onze specerijen al eens cadeau geven.
Steven is grafisch ontwerper van opleiding en richtte eerder Armée de Verre Bookdesign op. Voor Food Travellers mag deze designstudio zich uitleven op de verpakkingen. Zij doen dat met veel plezier en kennis van zaken. Elke verpakking wordt zo een klein cadeautje. Van hen leerden we het belang van een goede ‘unwrapping experience’.
Bijna alle cadeaus – van de box met gin & tonic botanicals tot de cadeauverpakking voor saffraan – bevatten behalve heerlijke specerijen ook veel uitleg en recepten. Je maakt er elke foodie, van beginner tot ervaren chef, blij mee.
En heb je speciale wensen voor een feest of voor je bedrijf, dan bedenken we eventueel zelfs je cadeau op maat.
Ons verhaal? Heel eenvoudig: twee vrienden met een passie voor India en voor lekker eten rollen bijna per ongeluk in de specerijenhandel.
Omdat we graag de producten van topkwaliteit die we vinden met u willen delen.
Omdat we nieuwsgierig zijn en onze kennis steeds willen verbeteren.
Omdat het ons de gelegenheid geeft om op verschillende plaatsen in de wereld thuis te komen bij gelijkgestemden. Bij specerijenboeren en -handelaars. Bij vrienden ondertussen, zoals bij Anwar op de foto, een van onze eerste contacten in de wereld van kruiden en specerijen.
Food Travellers. Een naam als opdracht en ereteken.